La Mulți Ani 2023!

Anul 2022 a fost relativ atipic pentru mine, două jumătăți de an diferite semnificative, extreme chiar, cu experiențe, cu bune și rele, așa cum e viața. Am împlinit 49 de ani, varsta pecare spiritualitatea orientala o asociază cu atingerea maturitatii depline, pornind de la premiza ca dureză 7 ani să dezvolți o chakră, pentru toate 7 e nevoie, așadar, de 49 de ani. Sper să fie chiar așa! 🙂

Deși mulți în jurul meu când aud de 2022 spun ”ducă-se!”, gândindu-se la războiul din Ucraina, la criza economică aflată abia la început, la ROBOR-ul care a luat-o razna, la eșecul aderării la Schengen, etc., eu – în nota mea obișnuită de ”copil optimist” mă gândesc cu ce sunt mai bun decât anul trecut pe vremea asta și chiar mă simt bine!

Oarecum paradoxal, anul a fost împărțit în două tot de …COVID!

În prima parte mai mult am citit și am vizionat o mulțime de filme de referință aflate in wishlist-ul meu de pe IMDB, care acum numără ”doar” 479 filme. Sezonul cald a început cu un weekend superb la mare, întâlnirea de 30 de ani de la terminarea liceului, plus o vara spectaculoasă, cu mai multe locuri memorabile ….revenirea mult așteptată pe Vf. Bătrâna (Cindrel), ziua superbă cu Parcul dendrologic Simeria, Giardini di Zoe – Grădinile Banpotoc și Muzeul Aurel Vlaicu, si Muzeul Aurel Vlaicu, Sarmizegetusa Regia, biserica de piatră din Densuș, etc.

A doua parte a fost marcată de deschiderea totală a teatrelor și mai multe weekend-uri în afara Bucureștiului, în special cel cu drumeția la Schitul Pătrunsa, dar totodată și o perioadă obositoare cu multă muncă la job, dar și rezultate de care sunt mândru. Dar să revin la teatru – deși reușisem să vad câteva piese și în primăvară, în toamnă pot spune că am reușit să mă răsfăț, doar la 2-3 piese nereușind încă să prind bilete.

Așadar superlativele anului 2022….să sune trompetele!…TATATAAA!

Teatru

Cel mai bun spectacol: ”Regele moare” de Eugène Ionesco, Regia: Andreea și Andrei Grosu, cu Rebengiuc magistral la aproape 90 de ani, Mariana Mihuț la „doar” 80 de ani o regină cu rol de regina!, iar Ana Ciontea, Florentina Țilea, Șerban Pavlu și, nu în ultimul rând, Richard Bovnoczki le au dat replica pe masură.

Cel mai bun actor: Richard Bovnoczki. În primul rând pentru interpretarea din ”Adio, domnule Haffmann”, dar și pentru cele din ”Regele moare” și ”Orchestra Titanic”.

Carte

Cea mai bună carte citită din literatura română: ”Mirii nemuririi” de Radu Aldulescu

Cea mai bună carte citită din literatura universala: ”La sud de granita, la vest de soare” de Haruki Murakami

Film

Cel mai bun film din 2022: Top Gun: Maverick

Cel mai bun film văzut în 2022: In the Mood for Love

Cel mai bun film european văzut în 2022: The Hand of God

Mai multe mențiuni speciale pentru filmele din 2021 ”oscarizate” în 2022: Belfast, The Worst Person in the World, CODA, Drive My Car și Licorice Pizza.

Muzică – am continuat să ascult tot James și alte trupe de Brit-rock. Vorba aia dacă e un cântec mișto și nu știi cine cântă, sigur e o trupă britanică. 🙂

Cam atât despre 2022….doar e un blog de minte, inimă și literatură, nu?

Vă urez un 2023 în care să fiți cât mai sănătoși și să evoluați în toate planurile personale – spiritual, familial, profesional și al tuturor viselor pe care vi le doresc împlinite!

La mulți ani fericiți tuturor!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.