Anul 2022 a fost relativ atipic pentru mine, două jumătăți de an diferite semnificative, extreme chiar, cu experiențe, cu bune și rele, așa cum e viața. Am împlinit 49 de ani, varsta pecare spiritualitatea orientala o asociază cu atingerea maturitatii depline, pornind de la premiza ca dureză 7 ani să dezvolți o chakră, pentru toate 7 e nevoie, așadar, de 49 de ani. Sper să fie chiar așa! 🙂
Deși mulți în jurul meu când aud de 2022 spun ”ducă-se!”, gândindu-se la războiul din Ucraina, la criza economică aflată abia la început, la ROBOR-ul care a luat-o razna, la eșecul aderării la Schengen, etc., eu – în nota mea obișnuită de ”copil optimist” mă gândesc cu ce sunt mai bun decât anul trecut pe vremea asta și chiar mă simt bine!
Oarecum paradoxal, anul a fost împărțit în două tot de …COVID!
În prima parte mai mult am citit și am vizionat o mulțime de filme de referință aflate in wishlist-ul meu de pe IMDB, care acum numără ”doar” 479 filme. Sezonul cald a început cu un weekend superb la mare, întâlnirea de 30 de ani de la terminarea liceului, plus o vara spectaculoasă, cu mai multe locuri memorabile ….revenirea mult așteptată pe Vf. Bătrâna (Cindrel), ziua superbă cu Parcul dendrologic Simeria, Giardini di Zoe – Grădinile Banpotoc și Muzeul Aurel Vlaicu, si Muzeul Aurel Vlaicu, Sarmizegetusa Regia, biserica de piatră din Densuș, etc.
A doua parte a fost marcată de deschiderea totală a teatrelor și mai multe weekend-uri în afara Bucureștiului, în special cel cu drumeția la Schitul Pătrunsa, dar totodată și o perioadă obositoare cu multă muncă la job, dar și rezultate de care sunt mândru. Dar să revin la teatru – deși reușisem să vad câteva piese și în primăvară, în toamnă pot spune că am reușit să mă răsfăț, doar la 2-3 piese nereușind încă să prind bilete.
Așadar superlativele anului 2022….să sune trompetele!…TATATAAA!
Teatru
Cel mai bun spectacol: ”Regele moare” de Eugène Ionesco, Regia: Andreea și Andrei Grosu, cu Rebengiuc magistral la aproape 90 de ani, Mariana Mihuț la „doar” 80 de ani o regină cu rol de regina!, iar Ana Ciontea, Florentina Țilea, Șerban Pavlu și, nu în ultimul rând, Richard Bovnoczki le au dat replica pe masură.
Cel mai bun actor: Richard Bovnoczki. În primul rând pentru interpretarea din ”Adio, domnule Haffmann”, dar și pentru cele din ”Regele moare” și ”Orchestra Titanic”.
Carte
Cea mai bună carte citită din literatura română: ”Mirii nemuririi” de Radu Aldulescu
Cea mai bună carte citită din literatura universala: ”La sud de granita, la vest de soare” de Haruki Murakami
Film
Cel mai bun film din 2022: Top Gun: Maverick
Cel mai bun film văzut în 2022: In the Mood for Love
Cel mai bun film european văzut în 2022: The Hand of God
Mai multe mențiuni speciale pentru filmele din 2021 ”oscarizate” în 2022: Belfast, The Worst Person in the World, CODA, Drive My Car și Licorice Pizza.
Muzică – am continuat să ascult tot James și alte trupe de Brit-rock. Vorba aia dacă e un cântec mișto și nu știi cine cântă, sigur e o trupă britanică. 🙂
Cam atât despre 2022….doar e un blog de minte, inimă și literatură, nu?
Vă urez un 2023 în care să fiți cât mai sănătoși și să evoluați în toate planurile personale – spiritual, familial, profesional și al tuturor viselor pe care vi le doresc împlinite!
La mulți ani fericiți tuturor!