Decăderea Uniunii

De vreo 10 ani caut un Seldon. De fapt, aștept să apară, că – din păcate – nu am cum să-l caut. Între timp, lucrurile se înrăutățesc…

Principala aberație care a ajuns să tembelizeze societatea actuală este hyperlibertatea opiniilor. Nu mai există idei mai bune decât altele, acum toată lumea are dreptate. Decât să fie verificată o informație și să vedem care este situația adevărată, spunem că e o altă variantă de răspuns. E ca și cum ai considera că afirmația România se învecinează la nord cu Polonia poate fi considerată adevărată doar pentru că așa stăteau lucrurile în 1939.

Dar din start vă spun să nu vă gândiți că în România e foarte rău. Nici pe departe!, la noi e parfum față de ce se întâmplă în Occident, deschideți-vă bine ochii!

Dreptul de a fi normal este călcat în picioare în numele drepturilor oricărui tip de minoritate. Dacă ar fi vorba de minoritățile clasice bazate pe etnie, rasă, religie, avere, etc., ar fi OK, dar din nefericire au apărut tot felul de minorități care – deși nu sunt atacate de nimeni – au o propagandă agresivă care de mult nu mai este absolut deloc OK. Practic oamenii echilibrați sunt băgați în aceeași oală cu conservatorii înrăiți și, ca să evite această demență a societății actuale, majoritatea preferă să nu își mai expună părerile, să nu mai ia atitudine când vorbele sau faptele degenerează, pe scurt dispare sistemul de valori, iar acolo unde încă mai există este înlocuit cu mediocritate.

Așa se dezvoltă spiritul de turmă, care a stat la baza controlului maselor în Evul Mediu, când accesul la educație, sănătate, justiție corectă, etc. era doar a ”elitei” de tip politic și financiar.

Dictaturile revin mereu, bine ar fi să le prevenim din fașă. Drepturile limitate de fascism și comunism sunt astăzi împinse în față de egalitarismul incult de tip Patul lui Procust pe care Uniunea moartă și neîngropată o impune de-a valma bătrânului continent. Vezi declarația sfertodoctă ale lui Macron „Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele ţări în această situaţie. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor.” Nu știu cum să cataloghez o astfel de prostie ….că e om de paie, nevertebrată…mă rog, până la urmă este vorba de lipsa lui de cultură față de Estul Europei și, cel mai important, de libertate.

Declarația lui Macron a venit după reacțiile Poloniei și Ungariei la Raportul Matic. Ați citit raportul? Are 25 de pagini, dar câți mai citesc atât astăzi?! Lasă că vin păcălici pe post de formatori de opinie care explică limpede oricui este nevoie că albul e negru, iar negrul e alb.

Paranteză, ca să ne înțelegem. În România, unde populația încă are vie în memorie efectele Decretului nr. 770 din 1 octombrie 1966, care interzicea întreruperea de sarcină, nu se pune problema încă 100 de ani de a nu fi respectat dreptul femeilor la avort. Homosexuali, lesbiene, etc. am văzut nu doar în București, iar oamenii se comportă în general normal – excepțiile de tip bătrâni de 80 de ani care privesc șocați nu reprezintă o problemă reală. Da, în mediul rural (includ aici orașele mici unde mentalitățile sunt similare) problemele se complică, dar acolo trebuie rezolvate primordial alte 3 aspecte: WC-urile din fundul curții, drumurile desfundate și periculoase, accesul la internet – iar acestea trei vor rezolva în timp nu doar mentalitățile învechite, ci majoritatea problemelor satului românesc din secolul XXI (învățământ, sănătate, ordine publică, etc.). Așă că asta cu drepturile minorităților sexuale în România este o falsă problemă, de fapt ei fac ce vor și până la urmă e treaba lor!

Revin la Raportul Matic. Dacă l-ați citit, fie măcar și în diagonală, sunteți lămuriți că e o salată cu de toate: 5 pagini de ”având în vedere” și încă 6 de ”întrucât”, urmate de recomandări și propuneri făcute la grămadă doar pentru că într-o măsură sau alta au legătură cu SRHR (Sexual and Reproductive Health and Rights). Nu vreau să arunc în derizoriu acest raport deoarece are și niște părți bune, de ex. recomandarea privind scutirea de TVA sau cote de 0 % de TVA la produsele pentru menstruație sau că ”îndeamnă statele membre să asigure accesul deplin la tratamente de fertilitate și la îngrijiri pentru fertilitate în timpul pandemiei de COVID-19”.

Problema este că acestea reprezintă doar lozinci, vorbe goale, între care au inclus și exprimări voit neclare care lasă loc și pentru tâmpenii sinistre gen bărbați care să nască sau eliminarea dreptului la libertatea de conștiință a medicilor și personalului medical, care nu fac avort deoarece le încarcă conștiința.

Dacă după 2 ani nu pot să scrii decât un raport talmeș-balmeș, iar el să fie votat în plen, nu pot să mă duc după fentă. Și dacă aș fi credul, tot aș cere ca exprimările să fie clare și precise pentru toată lumea, nu un limbaj de lemn din care să nu înțeleagă nimeni nimic și să fie prilej de dezbateri nesfârșite.

Eu aș propune o investigație privind sumele cheltuite pentru acest raport. Cine, ce și cât a lucrat, de acolo aș începe, că miroase a bani dați cu nemiluita pe nimic. Și să nu-l uităm pe Matic! El este cunoscut în Croația deoarece ar fi fost arestat și torturat de sârbi în urma masacrului de la Vukovar. (Btw: pentru că presa și internetul ne ”învață” doar despre relele făcute de sârbi, uitându-le pe celelalte, țin să amintesc că episodul de la Vukovar a avut ca punct de plecare crimele făcute de grupările croaților extremiști, în urma cărora armata sârbă a luat cu asalt orașul.) După război, a fost ministru, consilier prezidențial, plus alte funcții specifice vieții politice, acum este europarlamentar. Și cam asta e tot, nu se cunosc prea multe lucruri despre el. Nu vreau să-l judec, dar mă întreb cum a fost parașutat acolo să coordoneze raportul.

În final, nu e vorba doar despre Raporul Matic, ci despre dreptul de a fi normal. Libertatea opiniei se referă la exprimare, la libertatea de a gândi ce și cum vrei, nu la a te da cu părerea despre ceea ce cunoști ca nespecialist. Cultura locală, indiferent că ne referim la o țară, o regiune sau un sat, este sursa primordială de tradiție, dar și de evoluție, pentru că să fi și sa faci altfel fără a impune nimănui nimic este chintesența originalității umane.

Originalitatea, dublată de creativitate, spiritualitate și multă muncă au produs evoluția omului atât din punct de vedere al progresului, cât și al spiritualității. Până la urmă, chiar dacă nu au gândit foarte filosofic, din acest motiv s-a votat Brexit-ul. Totuși, U.E. continuă să facă lucrurile pe dos. În ritmul ăsta, până în 2030 Merkel & Co. reușesc să pună bomboana pe coliva Europei.

Publicitate

Un gând despre &8222;Decăderea Uniunii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.