”Aripi pentru un vis”

În viața fiecărui om sunt întâmplări pe care nu le poate uita niciodată. De cele mai multe ori sunt legate de alți oameni care te-au făcut fericit sau cu care te-ai simțit fericit. În timp, amintirea unui moment fericit valorează mai mult decât fericirea trecătoare pentru că o poți retrăi de câte ori vrei.

Mai aparte este fericirea ca împlinire a unui vis de-o viață. Ne petrecem viața visând la împlinirea unor dorințe. Atunci când aceste realizări chiar se întâmplă este mare lucru să știm să le apreciem, să ne bucurăm de ele cu adevărat, să fim fericiți ca un copil. Am constatat că, de fapt, cei mai pricepuți în a primii fericirea sunt copiii și bunicii – probabil din acest motiv și relația dintre ei este una specială, puternică.

Apropo. Recent am citit concluziile unui studiu interesant (nu făcut de ”cercetătorii britanici”) care preciza că oamenii în vârstă au nevoie de timp mai mare de gândire ca să spună ceva sau să-și amintească pentru că au cumulat în timp un volum mare de informație/experiență și se comportă ca un calculator supraîncărcat. Fabulos!

Ei bine, nu vreau să o lungesc prea mult pentru că vă așteptă un material pe care l-am urmărit de câteva ori și de tot atâtea ori m-a impresionat puternic.

Vizionare și gândire plăcută!

Poate că nu ne este dat să părăsim pământul prin propriile puteri şi de aceea zborul este una din noţiunile pe care nu le putem deprinde. De la Icar încoace zborul rămâne doar un vis, pe care din păcate mulţi nu şi-l pot permite. La Frătăuţi, in jud. Suceava, aerodromul devine din ce în ce mai aglomerat, hangarul tinde să fie neîncăpător şi tot mai mulţi tineri susţin examenele de obţinere a brevetului de pilot. Păşind încet, o femeie de optzeci şi doi de ani, îşi face loc printre piloţi şi elevi. Zborul, visul ei de o viaţă se va împlini peste câteva minute, graţie pilotului Alexandru Scheul.” Corneliu Cirdeiu (mulțumesc aviația.ro, fără de care nu aș fi aflat de acest film excepțional).

Filmul aici:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s