Adrian Moraru – numai respect!

Se pot spune multe despre accidentul aerian din Apuseni. Mai ales că știrile reale sunt greu de identificat. Din păcate, la noi știrile, așa cum sunt ele definite de DEX sau așa cum se învață la Facultatea de Jurnalism, nu prea există. În media românească nu prea există știri, ci doar reacții la … reacții care comentează o declarație, care la rândul ei e o părere a cuiva care nu are habar sau nu știe să se exprime.

În acest context, la care adăugăm și lipsa de sațietate a românilor față de TV, evenimentul din Apuseni a creat un haos total în mintea multora. Mulți așa-numiți ziariști (și nu numai) s-au crezut foarte inteligenți, dar de fapt fiind semidocți, au înaintat tot felul de supoziții despre ce soluții s-ar fi putut găsi, dar nu au fost puse în practică. De exemplul, unii s-au gândit că trebuiau să folosească avionul SMURD cu care să recupereze victimele (UNDE ateriza?!), alții vroiau să-l trimită în recunoaștere (de parcă avea astfel de aparatură!) sau, altă idee năstrușnică!, că aeronava SMURD trebuia folosită să ducă medicii la Oradea (fără să țină cont că nu are autorizație și nici nu e amenajată pentru transport pasageri!).

Lista e lungă. Pe măsura prostie multora dintre cei care fac de rușine meseria de jurnalist.

Mai vreau să lămuresc un aspect, parcă prea neînțeles de mulți: ancheta guvernamentală a vizat modul greșit în care s-a acționat în vederea salvării victimelor (nota, foarte interesantă, o găsiți aici). Ancheta cu privire la cauzele care au condus la nefericitul eveniment aviatic este altceva și va dura probabil luni de zile (uneori durează ani).

Până una-alta, tot respectul pentru Adrian Moraru, pădurarul care a descoperit locul accidentului.

Reclame

Un gând despre &8222;Adrian Moraru – numai respect!&8221;

  1. serbanfl zice:

    Mai mare haos ca-n mintea șefei de la ONG-ul ce vrea câinii pe străzi, nu cred că am pomenit.
    Imbecila a ținut să-și dea importanță – adică a redactat un comunicat prin care afirmă că Adrian Iovan a primit pedeapsa divină pentru că a împușcat un maidanez în Otopeni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s