Ambulanța

Vă mai amintiți de serialul cehesc Ambulanța? Dacă aveți minim vârsta mea, atunci sunt șanse… Îmbătrânesc? Probabil, dar vorba ceea ”tânăr am fost, frumos mă mai fac!” 🙂

Dintr-o conjuctură fericită am ajuns să revăd acum câteva clipuri pe Youtube. M-am trezit că urmăresc din nou ținându-mi răsuflarea la propriu și simțind cum mi se ridică părul pe mână. Deși a fost filmat doar un sezon de 16 episoade (deh, socialismul-comunist funcționa și la ei), mi-au rămas întipărite pe retină minim 3 episoade de mare excepție, deși au trecut aproape 3 decenii de atunci.

Am mai scris acum câteva rânduri, dar parcă devin prea emoțional…mă gândeam să povestesc câteva scene, să vă spun că poate sunt mulți din generația mea care, văzând filmul, și-au îndreptat cariera spre una dintre cele mai umane meserii din lumea actuală și mă mai gândeam că poate și din această cauză (deși în mod cert în primul rând datorită educației primite) în trafic mă agit să fac ”pârtie” ambulanțelor…

Cel mai vizionat clip de pe youtube nu este genericul original (îl găsiți aici), ci unul făcut de un ceh amator, pe care vi-l și recomand:

În amintirea acelor vremuri, iată și varianta în limba română interpretată de Dorin Anastasiu, una dintre puținele variante preluate și traduse care sună la fel de bine ca originalul:

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s