Anii trec…

Dacar trebui să spun acum despre ce subiect bun nu am reușit să scriu (din lipsă de timp în principal, dar nu numai!), cred că aș face o listă de cel puțin câteva pagini. Dacă mai întrebi câteva persoane, răspunsul nu va fi mult diferit. Cel puțin pentru mine, nu este frustrant de loc, deși mailurile de la mine pentru mine stau frumos aranjate pe cele 2-3 adrese principale de email pe care le folosesc zilnic sau aproape zilnic.

Am depășit momentul în care îl citeam pe Mircea Diaconu cu a lui celebră expresie ”nu scrie cine vrea să scrie, ci cine nu poate fără să scrie”? Nu, iar asta e bine, cel puțin văd jumătatea nefumată a țigării… 🙂

De fapt, fiecare avem probabil ceva de spus pe seama – să zicem – a rezultatelor la BAC 2011, dar aceasta nu înseamnă că simpla critică la adresa unei generații (și a părinților acestora!) este suficientă fără a lua în calcul aberațiile provocate de toți miniștrii învățământului din ultimii douăzeci de ani.

Mult mai interesant ar fi să discutăm despre alternativele oferite de societate, de la lipsa de consecvență la nivel de management al fotbalului (anul acesta Alex Ferguson împlinește 25 de ani de când este la cârma lui Manchester United!) până la marile aberații cu care este momită artificial populația de origine maghiară, doar pentru că unii reprezentanți ai acestora sunt încă hămesiți să intre în Parlament și să își tragă tot felul de avantaje. Dar ce mă mir?! Sunt atâția oameni din țara asta care nu pricep o iotă din recentele declarații băsesciene față de momentul trecerii Prutului în urmă cu 7 decenii. Toată lumea se rezumă la scumpirea gazului de la ruși și cam atât, de parcă demnitatea națională ar avea culoare politică sau ar putea fi cuantificată pecuniar. A!, că apreciezi sau nu performanța lui Băsescu dpdv al președenției, e o altă poveste, tocmai din acest motiv nu cred că este facil să judecăm pe alții înainte de  ne judeca pe noi, cei care prea ușor -ca națiune – am omorât la propriu atâți conducători. Poate tocmai de aici acest ”blestem” național…

Anii trec, chiar nu avem altceva de spus decât cât de imbecili sunt alții și cât de deștepți suntem noi, cei din zilele noastre, care scuipăm și când e cazul și când nu?!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s