Un gest nobil trebuie respectat

Gestul omului de afaceri George Brăiloiu, acela de a cumpăra manuscrisele și obiectele lui Cioran pentru a le dona statului român, este cu adevărat unul nobil și merită aplaudat. Punct.

Reflectarea în presă lasă de dorit. Ca cititor exclusiv de presă economică, mi s-a părut stupidă însoțirea acestei știri de adaosuri deplasate. Un ”Cine este George Brăiloiu?” mai treacă-meargă, deși cine citește ZF cred că știe de KDF Energy, măcar prin prisma  faptului că este prima firmă românească aleasă ca parte în grupurile care fac lobby la UE și ONU cu privire în domeniul emisiilor de gaze cu efect de seră.

Cel mai tare m-a iritat însă, ca de obicei în ultima vreme, publicația online Daily Business, care nu a fost în stare să formuleze decent câteva întrebări puse în interviul acordat în ”exclusivitate”. Jumătate din întrebări sunt dacă gestul a fost pentru imagine sau pentru vreo deducere de impozit, dacă așa speră să schimbe mentalitatea românilor care cred că oamenii de afaceri sunt hoți, de ce Cioran și nu Brâncuși…

”Gândul” se laudă și el cu un interviu, măcar ei nu spun că este exclusivitate!, care este de fapt un terci de știre amestecată cu câteva răspunsuri date de George Brăiloiu și o declarație de la Ministerul Culturii, iar  la sfârșit câteva aspecte inedite despre o pasiune a omului de afaceri, iahting.

Nu mă surprinde slaba calitate a reflectării în media a acestui eveniment. Spun doar că George Brăiloiu merita un tratament mai profesionist, mai respectabil din partea presei românești.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s