La preț de matineu

La noi, la români, este vorba aia că toată lumea se pricepe la fotbal și la politică. Din acest motiv se și înjură cu mult spor în dezbaterile pe aceste teme, degenerând în discuții la preț de matineu.

Mihai Mălaimare este un artist pe care îl respect pentru tot ce a făcut pentru teatrul românesc, inclusiv din postura de manager. Din poziția sa – una privilegiată, dar pe deplin meritată – își poate permite să aibă păreri radicale despre domeniul în care excelează, precum cea în care își declară neîncrederea sa față de școala românească de teatru.

OK, e părerea lui, o respect, deși am suficient de multe argumente din calitatea mea de simplu spectator, dar să depășim momentul, poate nu era omul bine dormit, poate a cafeaua a fost prea slabă, cine știe…

Nu trece mult timp și același MM – hmmm, parcă nu e chiar întâmplare! – se isterizează într-un articol de prost gust maxim cu privire la țara în care trăim pe care abia acum o descoperă. Pentru edificare, eu îi recomand să studieze relația simbiotică între asfaltări și Apa Nova, doar în ultima luna am descoperit vreo trei străzi proaspăt asfaltate și apoi ciopârțite. Revenind la subiect, sigur, omul are dreptate să fie nemulțumit de sictirul cu care este tratată problema de Luxten, dar limbajul este mai colorat chiar decât cel băsescian și nu cred că este necesar. Ce m-a deranjat foarte tare este faptul că acea nefericită operatoare este jignită de aiurea, deși în mod cert nu are nicio vină nu doar în problema concretă la care se referă, ci și în politica de 2 lei de relații cu publicul pe care o are Luxten. Asta fără a mai pomeni de faza penibilă că  așteaptă un răspuns de la primar…nu el cetățeanu’, nuuu, el – artistul celebru!, cel care așteaptă să i se rezolve problema pentru că este cineva!

Cea mai recentă deviație este un articol de după meciul de handbal pe care fetele noastre l-au pierdut în fața Danemarcei. Că îi faci cu sau fără motiv întemeiat pe danezi mitocani, mârlani,etc. este una, dar să spui de naționala noastră „o echipa de proaste si un antrenor cretin” este mai mult decât mitocănie și denotă, independent de nervii de la meci, deviații comportamentale, lipsă de respect, de bun simț și atâtea altele pe care mă opresc a le enumera pentru că mă îndoiesc că le mai poate realiza.

Doresc să vă amintesc că MM face parte din CNA, o instituție care a decăzut mult sub valoarea oricărui nume din cei 11 membri ai Consiliului – vezi și isprava recentă cu sancțiunea acordată TVR după emisiunea Profesioniștii în care a fost invitat Cristoiu.

Nu am să mă refer și la evoluția omului politic Mălaimare. Nu are sens.

În fond ce poate fi mai trist pentru un artist decât să ia societatea în care trăiește, deci și publicul său, la preț de matineu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s